Lista medicamentelor care se acordă bolnavilor în cadrul programelor naţionale de sănătate, modificări

Medicamente-pastile-capsule-amoxicilinaMinisterul Sănătății a lansat în dezbatere publică Proiectul de Ordin privind modificarea Anexei nr. 2 a Ordinului ministrului sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr. 1605/875/2014 privind aprobarea modului de calcul, a listei denumirilor comerciale şi a preţurilor de decontare ale medicamentelor care se acordă bolnavilor în cadrul programelor naţionale de sănătate şi a metodologiei de calcul al acestora.

Prin proiectul de ordin, ca urmare a propunerii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate de modificare a Listei denumirilor comerciale şi a preţurilor de decontare a medicamentelor care se acordă bolnavilor cuprinşi în cadrul programelor naţionale de sănătate, corespunzătoare denumirilor comune internaţionale (DCI) cuprinse în secţiunea C2 a sublistei C din anexa la Hotărârea Guvernului nr. 720/2008, cu modificările şi completările ulterioare, – transmisă Ministerului Sănătăţii în format electronic – a fost inclus în Listă preţul medicamentului prevăzut în Ordinul ministrului sănătății nr. 132/2016, pentru modificarea anexei nr. 1 la Ordinul ministrului sănătății nr. 810/2015 pentru aprobarea prețurilor maximale ale medicamentelor utilizate/comercializate de către furnizorii de servicii medicale sau medicamente aflați în relație contractuală cu Ministerul Sănătății, casele de asigurări de sănătate și/sau direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București cuprinse în Catalogul naţional al preţurilor medicamentelor autorizate de punere pe piaţă în România , cu modificarile si completarile ulterioare si au fost recalculate preturile de decontare aferente medicamentelor cu DCI Paclitaxelum, concentratia de 6 mg/ml, forma de ambalare flacon x50 ml din cadrul PNS3, se arată în referatul de aprobare al proiectului.

De asemenea, la secțiunea P7 „Program Naţional de Boli Endocrine” Tratamentul medicamentos al bolnavilor cu osteoporoză, guşă datorată carenţei de iod şi proliferării maligne, poziția V10XA01 NATRII IODIDUM (131I) se abrogă.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Sanatate, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s