Guvernul susţine Legea dării în plată dar să nu se aplice programului Prima Casă

1casaGuvernul este de acord cu legea dării în plată, dar consideră că ar trebui să aibă un marcat caracter social, iar prevederile sale nu ar trebui să se aplice şi programului Prima Casă.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, susţine că introducerea distincţiei cu privire la consumator este doar un prim pas.

Dan Suciu a afirmat că în şedinţa de guvern au fost discutate puncte de vedere şi partea mai multor ministere, urmând să fie prezentate Comisiei de buget de la Camera Deputaţilor, atunci când proiectul de lege va intra în dezbatere.

Ministerul Justiţiei a subliniat o serie întreagă de deficienţe procedurale, printre care faptul că nu se face distincţie între cei care nu pot şi cei care nu vor să plătească. La rândul său, Ministerul de Finanţe are mai multe amendamente, cum ar fi gradul de îndatorare şi limita de creditare.

„Consideră ministerul de Finanţe că extinderea programului şi la creditele acordate prin Prima Casă nu ar fi benefic din perspectivă socială. Cei care au accesat Prima Casă nu par a fi, cel puţin din datele noastre, grevaţi de probleme sociale. Rata de neperformanţă este extrem de mică, undeva la 0,04%. Asta înseamnă că nu întrevedem cazuri sociale acolo”, a explicat Dan Suciu.

El a vorbit şi despre „îngrijorările legate de procesele internaţionale la care România ar putea fi parte dacă legea trece în forma actuală”.

Senatorii au adoptat, cu unanimitate de voturi, legea dării în plată. Aceasta se află în faza reexaminării, iar Senatul este prima Cameră sesizată. Decizia finală aparţine Camerei Deputaţilor.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Locuinte - imobiliare, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s