A fost aprobat pachetul legislativ privind clarificarea cadrului normativ în ceea ce priveşte doctoratele

lcMinistrul Educaţiei, Adrian Curaj, a anunţat că Pachetul legislativ privind clarificarea cadrului normativ în ceea ce priveşte doctoratele a fost aprobat.

De asemenea, ministrul a mai precizat că de la sesizarea unui prezumtiv plagiat şi până la retragerea titlului în cazul constatării acestuia vor trece maximum 60 de zile.

Procedura privind retragerea titlului de doctor a fost clarificată şi scurtată la maximum şi sper din suflet, CNATDCU-ul (Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare-n.r.) să facă faţă ritmului, bănuim noi destul de mare, de lucrări care vor veni spre analiză. Voi da ca responsabilitate principală unui secretar de stat să se ocupe zi de zi, oră de oră de acest subiect„, a mai adăugat ministrul.

Potrivit Hotărârii de Guvern adoptată în şedinţa Executivului, orice persoană fizică sau juridică poate sesiza în scris Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) cu privire la nerespectarea standardelor de calitate sau de etică profesională, inclusiv cu privire la existenţa plagiatului, în cadrul unei teze de doctorat, indiferent de data susţinerii acesteia şi indiferent de data acordării titlului de doctor.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Educatie, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s