Proiect de lege privind majorarea sancțiunilor pentru infracţiunile săvârşite împotriva cadrelor didactice

lcPotrivit unui proiect de lege aflat în dezbatere publică la Camera Deputaților, sancțiunile prevăzute pentru amenințarea și infracțiunile săvârșite împotriva personalului didactic de predare, de conducere, de îndrumare și control din învățământul preuniversitar se majorează cu o treime. Actul normativ rămâne în dezbatere publică până pe 24 martie, apoi va intra în procedura legislativă la Camera Deputaților.

Proiectul de lege prevede că amenințarea săvârșită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violențe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte săvârșite împotriva unei persoane care ocupă o funcție didactică de predare, de conducere sau de îndrumare și control, se sancționează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracțiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.

La fel se majorează cu o treime și limitele speciale ale pedepselor pentru săvârșirea unei infracțiuni împotriva cadrelor didactice sau a membrilor familiilor lor, în scop de intimidare sau răzbunare.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Educatie, Politic, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s