Metodologia de desemnare a președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare, în dezbatere publică

alegeriAutoritatea Electorală Permanentă (AEP) a elaborat și a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind aprobarea metodologiei de desemnare a președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare din țară și a locțiitorilor acestora.

Proiectul de act normativ prevede că tragerea la sorți a președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare din țară și a locțiitorilor acestora, la alegerile locale și parlamentare, este organizată de AEP la nivelul fiecărui județ  și la nivelul municipiului București.

Actul normativ mai prevede că tragerea la sorți se face în două etape — mai întâi funcția de președinte al biroului  electoral al secției de votare și apoi funcția de locțiitor al acestuia, pe localități, respectiv pe circumscripții  electorale, în ordinea numerotării stabilite de către prefect conform legislației

De asemnenea, conform proiectului de hotărâre, tragerea la sorți se face şi pe secții de votare, în ordinea numerotării  stabilite de AEP, pe baza criteriului apropierii domiciliului sau reședinței de sediul secției de votare, dar și pe baza  criteriului studiilor absolvite, în următoarea ordine: absolvenții de studii universitare de licență în domeniul științelor juridice, apoi absolvenții de studii universitare de licență și apoi absolvenții învățământului general  obligatoriu.

În data de 29 februarie 2016 a fost publicat proiectul de act normativ și poate fi consultat pe site-ul AEP.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Politic, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s