Proiect privind modificarea HG privind organizarea MECRMA

p_98442_280x190-00-65În data de 29 februarie 2016, Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri a lansat în dezbatere publică Proiectul de Hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 957/2015 privind organizarea și funcționarea MECRMA, publicată în Monitorul Oficial nr. 917 din 10 decembrie 2015.

Prin proiect, se impune modificarea art. 3, lit. D, pct. 28 al H.G. nr. 957/2015 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri în sensul eliminării expresiei: „cu excepţia domeniilor sensibile a căror implementare este generată substanţial de decizii politice şi strategice: produse militare, produse cu dublă utilizare, produse supuse embargoului”, deoarece:

  • comerțul cu produse militare este reglementat de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/1999 privind regimul de control al exporturilor, importurilor şi altor operaţiuni cu produse militare, republicată, care stabilește că MAE prin ANCEX este autoritatea naţională în domeniul operatiunilor cu produse militare şi asigură aplicarea politicii Guvernului în acest domeniu.;
  • comerțul cu produse cu dublă utilizare este reglementat de Ordonaţa de urgență a Guvernului nr. 119/2010 privind regimul de control al operațiunilor cu produse cu dublă utilizare cu modificările şi completările ulterioare, care statuează că: „Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul pentru controlul exporturilor – ANCEX, este autoritatea naţională în domeniul controlului operaţiunilor cu produse cu dublă utilizare şi răspunde de aplicarea politicii Guvernului în acest domeniu.”

Referitor la produsele supuse embargoului, acestea sunt interzise a fi comercializate către destinațiile supuse embargoului sens în care nu se impune eliberarea de documente.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s