Depunerea sesizării la CCR privind revotarea legilor în Camera Deputaților

imagesProcedura prin care miercurea trecută plenul Camerei Deputaților a reluat votul la opt legi care fuseseră adoptate sau respinse cu o săptămână în urmă, va fi contestată la Curtea Constituțională de către Partidul Național Liberal.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat că în ultimii 25 de ani de parlamentarism postdecembrist nu s-a mai auzit despre o procedură nemaiîntâlnită de reluare a votului într-o altă ședință, însă a unor legi care deja fuseseră votate sau respinse. Sesizarea va fi depusă la CCR pe un motiv foarte clar și anume acela de încălcare a Regulamentului Camerei Deputaților și a Constituției.

Astfel PNL va cere Curții Constituționale să verifice dacă suspendarea unor norme legale aflate în vigoare poate fi realizată printr-un vot procedural aflat în interiorul autonomiei regulamentare sau este nevoie să se adopte un proiect de hotărâre pentru suspendarea dispozițiilor despre care facem vorbire și anume modul de funcționare a sistemului de vot electronic.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s