Transpunerea Directivei privind aplicarea taxelor rutiere și a celei privind spațiul feroviar

lcLa 25 februarie 2016, Comisia Europeană a solicitat României să îndeplinească de urgenţă toate cerințele Directivei privind aplicarea taxelor rutiere pentru vehiculele grele destinate transportului de mărfuri.

Potrivit Directivei 2011/76/UE privind aplicarea taxelor rutiere, statele membre trebuie să stabilească sau să modifice definițiile relevante, cum ar fi: „taxa de trecere”, „taxa de utilizare a infrastructurii” etc., și să se asigure că taxele de utilizare sunt proporționale și că veniturile realizate prin încasarea lor sunt utilizate pentru recuperarea costurilor infrastructurii.

Comisia Europeană a mai solicitat României să transpună Directiva 2012/34/UE privind instituirea unui spațiu feroviar european unic, act ce prevede normele de administrare a infrastructurii și a activităților de transport feroviar, criteriile pentru acordarea de licențe întreprinderilor feroviare, principiile și procedurile pentru stabilirea și colectarea tarifelor de utilizare a infrastructurii, pentru alocarea capacităților de infrastructură și pentru supravegherea reglementărilor.

România are la dispoziție două luni pentru a notifica Comisiei măsurile luate în vederea transpunerii corecte a celor două acte normative, în caz contrar, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiție a UE cu privire la acest caz.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Circulaţia pe drumurile publice, International, Politic, Transporturi feroviare, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s