O nouă procedură de numire a şefului serviciului de informații al armatei

3970927-mediafax-foto-bogdan-danescuGuvernul ar putea promova un proiect de lege prin care să schimbe procedura de desemnare a şefului Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA), astfel încât acesta să fie numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Apărării Naţionale.

Totodată, proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale mai prevede „actualizarea reglementărilor referitoare la organizarea structurală şi de comandă potrivit abordărilor NATO în domeniu; trecerea de la Statul Major General la Statul Major al Apărării; resubordonarea unor structuri centrale sau direcţii de specialitate, astfel: Direcţia management şi resurse umane; Direcţia Medicală; Direcţia planificare integrată a apărării şi Direcţia Domenii şi Infrastructuri”.

Direcţia Generală de Informaţii a Apărării este condusă de un director general, cadru militar în activitate. Directorul general este numit de către ministrul apărării, cu aprobarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Funcţia de director general este asimilată funcţiei de secretar de stat.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Aparare nationala, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s