Legea de înfiinţare a Gărzilor Forestiere este în impas

forestÎn cadrul unui forum de specialitate, secretarul de stat în Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Erika Stanciu, a declarat că Legea de înfiinţare a Gărzilor Forestiere se află în prezent în impas.

Din păcate, Legea de înfiinţare a Gărzilor Forestiere este în impas. Sperăm ca în acest an să avem aceste Gărzi. Nu ştim cum va evolua această aprobare. Chiar dacă nu avem lege aprobată, nu vom sta să aşteptăm. Am început deja procedura de organizare a concursurilor de angajare. În curând, veţi vedea anunţurile pentru Gărzile Forestiere şi ne propunem angajarea a 160 de noi persoane în această structură. Dotările s-au făcut deja anul trecut şi putem vorbi despre dotări corespunzătoare. De asemenea, salariile au fost modificate în guvernarea anterioară„, a precizat Stanciu.

Erika Stanciu a subliniat, totodată, că în partea a doua a anului se preconizează un control tematic major la nivelul ariilor protejate şi al pădurilor virgine.

În ceea ce priveşte sectorul forestier, secretarul de stat a menţionat că silvicultorii au nevoie de o reabilitare în societate, afirmând că 95% dintre aceştia ţin la pădure.

Proiectul de Lege pentru aprobarea O.U.G. nr. 32/2015 privind înfiinţarea Gărzilor Forestiere a fost adoptat de Senat în data de 20 octombrie 2015 însă, după trei săptămâni, deputaţii din Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice au decis amânarea discutării acestui proiect.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Protectia mediului, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s