Proiect: Mai multe taxe pentru promovarea turismului

turism-intern-romaniaPotrivit unui proiect de modificare a Codului Fiscal, consiliile locale, consiliile judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti ar putea institui mai multe tipuri de taxe aplicate domeniul turistic.

Conform actualului act normativ, consiliile pot institui taxe doar pe cazarea turiştilor, dar schimbarea propusă le-ar permite politicienilor locali să taxeze şi alte activităţi, fie că vorbim de vizitarea unor obiective sau de activităţi de agrement.

Banii adunaţi ar ajunge la bugetele locale, dar nu vor putea fi cheltuiţi pentru orice, ci doar pentru promovare turistică.

Promovare turistică nu trebuie să înseamne doar postere sau publicitate. Turiştii pot fi atraşi şi de o infrastructură turistică mai bună sau de amenajarea unor noi puncte de atracţie, fie căeste vorba de renovarea unui muzeu sau înfiinţarea unei noi pârtii de schi.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Taxe si impozite, Turism, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s