Proiect: Numărul mediu de angajați la operatorii economici din industria de apărare va fi de maximum 1.368 persoane

descărcareConform unui proiect supus spre dezbatere publică, Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA) stabileşte la 1.368 numărul mediu maxim de personal pe anul 2016, pentru operatorii economici din industria de apărare care desfășoară activități potrivit art. 10 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 95/2002 privind industria de apărare.

Astfel, actul normativ vizează salariații încadrați cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată la operatorii economici din industria de apărare, pe durata în care nu desfășoară activitate de bază din lipsă de comenzi sau contracte, realizează activități specifice, beneficiind de drepturile salariale prevăzute de lege pentru salarizarea personalului..

Potrivit instituţiei, prin prezentul proiect de Hotărâre de Guvern se asigură protecția personalului și a societăților, în perioadele neacoperite cu comenzi sau contracte a operatorilor economici din industria de apărare.

De asemenea, proiectul limitează la minim măsurile de sprijin financiar, oferind operatorilor economici posibilitatea păstrării personalului specializat în realizarea produselor specifice sectorului de apărare, menținerii în stare de funcțiune a capacităților de producție specializate, realizării programelor strategice de înzestrare ale armatei aprobate prin Hotărârile Consiliului Suprem de Apărare a Țării și satisfacerii necesarului de produse și servicii la mobilizare sau război.

Totodată, actul normativ presupune păstrarea unui număr minim de salariați la fiecare agent economic pentru a putea asigura menţinerea în mediu economic și de afaceri a operatorilor economici care realizează producție specială și creând prin aceasta posibilitatea relansării operatorilor economici din industria de apărare.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Domeniul financiar - bancar, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s