Acord privind intensificarea cooperării în prevenirea şi combaterea infracţiunilor grave

computerMinisterul Afacerilor Interne a lansat în dezbatere publică Proiectul de Lege pentru ratificarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind intensificarea cooperării în prevenirea şi combaterea infracţiunilor grave, semnat la 5 octombrie 2015, la Washington.

Potrivit prevederilor Acordului, în vederea prevenirii, descoperirii şi investigării infracţiunilor grave, Părţile vor asigura disponibilitatea datelor de referinţă din dosarul de caz din sistemele naţionale automate de 2 identificare dactiloscopică și din bazele de analiză ADN, utilizate în prevenirea şi investigarea infracţiunilor. Domeniul de aplicabilitate al Acordului cuprinde fapte ce constituie o infracțiune pasibilă, potrivit legislației naționale a Părților, de o pedeapsă privativă de libertate al cărei maxim este mai mare de un an sau de o pedeapsă mai gravă, se arată în expunerea de motive care însoţeşte proiectul.

De asemenea, intrarea în vigoare şi punerea în aplicare a prevederilor Acordului bilateral vor avea un impact pozitiv în procesul îndeplinirii de către România a criteriilor impuse de exigenţele Programului Visa Waiver.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Politic, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s