Propunerea legislativă de eliminare a taxei radio-tv a fost respinsă

lcMembrii Comisiei pentru cultură din Camera Deputaților au respins propunerea legislativă de eliminare a taxei radio-tv.

Vicepreședintele comisiei, deputatul UDMR Marton Arpad a declarat: „Taxa este pentru ambele instituții. Nu putem avea o măsură pentru Societatea Română de Radio (SRR) și una pentru Societatea Română de Televiziune (SRTV). Din moment ce avem și o obligație constituțională pentru menținerea acestor instituții, ar trebui, dacă abrogăm, să punem ceva în loc. Voi propune respingerea acestei inițiative legislative”.

Marton Arpad a făcut aceste declaraţii după o intervenție a deputatului PSD Mădălin Voicu, care a precizat că există o diferență între cele două instituții: „Dacă legea prevede pentru ambele instituții un anumit tratament, diferența este că o instituție funcționează bine din punct de vedere economico-financiar, iar cealaltă nu. De aceea, trebuie făcută o diferențiere”.

Legea nr. 41/1994 privind organizarea și funcționarea SRR și SRTV prevede taxarea obligatorie radio-tv prin intermediul furnizorului de energie electrică.

Proiectul pentru modificarea art. 40 din lege propune eliminarea textelor care prevăd obligativitatea plătirii acestui tip de taxe.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Taxe si impozite, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s