Precizări ale ANAF cu privire la obligaţia depunerii formularele 392 A şi 392 B

ANAFPotrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, potrivit art. 316 din Codul fiscal, a căror cifră de afaceri, efectiv realizată la finele anului calendaristic, este inferioară sumei de 220.000 lei, au obligaţia să depună formularul 392A „Declaraţie informativă privind livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate în anul 2015„.

Nu se depune acest formular dacă aceste persoane nu au desfăşurat livrări de bunuri şi prestări de servicii în anul 2015 în interiorul ţării.

Persoanele impozabile neînregistrate în scopuri de TVA, potrivit art. 316 din Codul fiscal, a căror cifră de afaceri realizată la finele anului calendaristic, excluzând veniturile obţinute din vânzarea de bilete de transport internaţional rutier de persoane, este inferioară sumei de 220.000 de lei, au obligaţia să depună formularul 392B „Declaraţie informativă privind livrările de bunuri, prestările de servicii şi achiziţiile efectuate în anul 2015„.

Nu se depune acest formular în situaţia în care aceste persoane nu au desfăşurat în anul de referinţă livrări de bunuri şi prestări de servicii în interiorul ţării şi/sau achiziţii efectuate din ţară.

Persoanele impozabile neînregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Codul fiscal, care realizează operaţiuni scutite fără drept de deducere prevăzute la art. 292 cu excepţia celor prevăzute la art. 292 alin. (2) lit. a), b), e), f), care nu sunt accesorii activităţii principale, nu au obligaţia depunerii formularului 392B „Declaraţia informativă privind livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate în anul 2015”.

Termenul limită de depunere a acestor formulare pentru anul fiscal 2015 este data de 25 februarie 2016, inclusiv.

Aceste declaraţii în format hârtie, însoţite de formatul electronic se depun la registratura organului fiscal competent sau la poştă, prin scrisoare recomandată.

Modelul şi conţinutul formularelor fiscale 392A şi 392B, precum şi instrucţiunile de completare ale acestora sunt reglementate prin Ordinul preşedintelui A.N.A.F. nr. 522/2016 pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare de declaraţii informative, publicat în Monitorul Oficial nr. 78 din 3 februarie 2016.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Formulare. Declaratii, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s