Noul termen pentru darea în exploatare a Autostrăzii Piteşti – Sibiu este anul 2021

autostradaDupă ce unitatea special constituită pentru implementarea proiectului a găsit soluţii pentru devansare, noul termen pentru darea în exploatare în totalitate a Autostrăzii Piteşti – Sibiu este anul 2021, în timp ce pentru sectoarele de capăt va fi posibilă utilizarea mai devreme de această dată, a declarat ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

”În categoria proiectelor care necesită relansare aş menţiona în primul rând Autostrada Piteşti – Sibiu, pentru care s-a constituit o unitate de implementare a proiectului specială. Această unitate a găsit nişte soluţii, iar termenul de livrare sau de dare în funcţiune nu mai este 2023. În acest moment, este anul 2021 pentru întreaga autostradă, iar pentru sectoarele de capăt va fi posibilă darea în exploatare mai devreme”, a spus ministrul.

De asemenea, Dan Costescu a reiterat că una dintre direcţiile principale ale ministerului o constituie implementarea proiectelor de infrastructură de transport cu finanţare din fonduri structurale şi de la bugetul de stat.

Astfel, în domeniul feroviar, principalele proiecte aflate în derulare sunt cele de pe tronsonul feroviar Sighişora – Simeria, unde este prevăzut a se circula cu viteza de 160 km pe oră.

Totodată, în domeniul naval, autorităţile de resort se vor axa asupra dezvoltării infrastructurilor portuare şi modernizării acestora. Prin urmare, se are în vedere modernizarea porturilor Olteniţa, Tulcea şi Calafat, se vor moderniza echipamentele de ecluze de la Autoritatea Canalelor Navigabile şi se va ameliora navigabilitatea pe Dunăre, mai ales în sectoarele Călăraşi, Brăila, dar şi în celelalte sectoare din Dunărea superioară.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Circulaţia pe drumurile publice, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s