Indemnizaţii viagere pentru mamele cu mai mulţi copii

copii-fericiti-dezvoltarea-socio-emotionalaDeputatul PSD, Ninel Peia, a depus, la Camera Deputaţilor, un proiect de lege care prevede acordarea unei indemnizaţii viagere pentru femeile care au trei sau mai mulţi copii, acestea fiind cuprinse între 30 şi 50 % din salariul mediu net pe economie, ceea ce ar însemna între 630 şi 1000 lei.

Conform proiectului, femeile care au născut trei copii vor primi 30% din salariul mediu net pe economie, cele care au crescut patru copii vor primi 40%, iar cele care au cinci sau mai mulţi copii vor primi o indemnizaţie viageră de 50%.

De asemenea, mamele care au trei sau mai mulţi copii vor primi titlul şi medalia de „Mamă Eroină”.

Indemnizaţia va fi neimpozitabilă şi se va actualiza anual în funcţie de salariul mediu net pe economie şi nu va ţine cont de alte venituri pe care familia le obţine. Femeile care vor dori această indemnazaţie viageră vor trebui doar să facă o cerere scrisă pentru a o primi.

Deputatul a mai spus că se vor aduce amendamente acestui proiect de lege, astfel încât şi bărbaţii care sunt singuri, dar care cresc trei sau mai mulţi copii, să beneficieze de această indemnizaţie.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Asigurari sociale, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s