Proiectul de Hotărâre privind compatibilitatea electromagnetică, lansat în dezbatere publică

drLa 12 februarie 2016, Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională a lansat în dezbatere publică Proiectul de Hotărâre privind compatibilitatea electromagnetică.

Prin proiectul de act normativ se asigură transpunerea în legislația națională a Directivei 2014/30/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 26 februarie 2014 privind armonizarea legislațiilor statelor membre cu privire la compatibilitatea electromagnetică.

Proiectul de act normativ stabileşte limitele atribuțiilor autorităților de supraveghere şi control – ANCOM şi ANPC. Conform proiectului, ANPC este mandatată să efectueze acțiunile de supraveghere şi control în cazul echipamentelor achiziționate de către utilizatori-persoane fizice, pentru celelalte cazuri, inclusiv în cazul utilizatorilor-persoane juridice, atribuțiile revenind ANCOM.

Un element primordial urmărit prin proiectul de act normativ este identificarea trasabilității echipamentelor și a lanțului de distribuție, fiecare operator dobândit o serie de obligații pentru păstrarea documentelor legate de achiziția și comercializarea aparatelor. Odată cu identificarea trasabilității echipamentelor sunt create premisele intervenției mai eficiente a autorităților de supraveghere şi control la punctul de origine ori sursa de proveniență a echipamentelor.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Industrie, Politic, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s