Programul educație pentru sănătate, lansat pe 24 februarie

sanatPrezent la „Ora Guvernului”, ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a declarat că programul „Educație pentru sănătate” va fi lansat la semnarea protocolului cu Organizația Mondială a Sănătății din 24 februarie.

Potrivit acestuia, în acest an va fi implementat un proiect-pilot pentru cancerul colo-rectal și va fi dezvoltat proiectul-pilot privind cancerul de sân.

Eforturi în sensul inițierii unui program de screening se fac din 2009 cu mici pauze, dar a construi o rețea de screening nu înseamnă a face un simplu test-diagnostic, înseamnă a avea o bază, înseamnă a avea o rețea, înseamnă a avea laboratoare de referință, a avea standardizare și control al calității, toate acestea se construiesc în timp. Dacă la colul uterin, să zicem, suntem mai avansați, situația este foarte complicată în ceea ce privește cancerul de sân unde lipsesc fără doar și poate aparatură și mai ales specialiști. Există un pilot pe care îl vom dezvolta și la cancerul de sân, iar la cancerul de col uterin ne propunem extinderea rețelei. Tot anul acesta va debuta și un pilot pentru cancerul colo-rectal. Ne interesează acest lucru și am afimat-o, nu doar profilaxia secundară, cât și cea primară„, a explicat ministrul.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Sanatate, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s