HG privind acordarea şi retragerea titlurilor de doctor

lcPotrivit unei Hotărârii de Guvern, acordarea şi retragerea titlurilor de doctor vor fi în atribuţiile instituţiei organizatoare, adică a universităţilor, iar Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) va fi instanţă de apel. În acest caz, miniştrii Educaţiei nu vor putea „ocoli” retragerea unui titlu de doctor odată ce rectorul universităţii în cauză a semnat decizia, care a fost avizată şi de CNATDCU.

Actul normativ mai prevede că în momentul finalizării tezei de doctorat, rezumatul acesteia va fi publicat pe site-ul universităţii sau, după caz, al Academiei Române şi va fi consultat public după emiterea dispoziţiei de numire a comisiei de susţinere. Teza în format tipărit va fi consultată la biblioteca universităţii sau, după caz, a Academiei Române cu cel puţin 20 de zile înainte de data fixată pentru susţinerea publică.

În cazul în care doctorandul nu va opta pentru publicarea distinctă a tezei, forma digitală va fi făcută publică şi va putea fi accesată liber pe platforma naţională după emiterea dispoziţiei de acordare a titlului de doctor. Dacă se vor înregistra sesizări cu privire la încălcări ale eticii universitare în cadrul tezei de doctorat, acestea vor fi analizate de comisia de etică a universităţii sau, după caz, a Academiei Române, dar fără a depăşi termenul maximum de 30 de zile.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Educatie, Politic, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s