Modificări la normele de aplicare a prevederilor privind atribuirea contractelor de achiziție publică

lcConform unui comunicata al Guvernului, executivul a modificat normele de aplicare a prevederilor cu privire la atribuirea contractelor de achiziție publică. Aceste modificări au fost făcute pentru rezolvarea unor probleme ridicate în practica achizițiilor publice și pentru eliminarea barierelor artificiale apărute în activitatea curentă a autorităților contractante.

Astfel, în cazul rezilierii contractului de achiziție publică din vina exclusivă a contractantului, autoritatea contractantă va emite documentul constatator în termen de 14 zile de la data rezilierii. Documentul constatator se întocmește în 2 exemplare, iar autoritatea contractantă va avea obligația să elibereze un exemplar operatorului economic și să depună un exemplar la dosarul achiziției publice.

Totodată, o altă modificare se referă la introducerea posibilității ofertantului de a corecta propunerea financiară și pe cea tehnică.

De asemenea, actul legislativ include măsuri de flexibilizare și de reducere a birocrației în domeniul achizițiilor publice, printre care introducerea interdicției, pentru autoritatea contractantă, să folosească calificarea și expertiza personalului desemnat să realizeze activitățile cuprinse în contract, ca parte a procesului de calificare și selecție, în cadrul procedurii de atribuire a respectivului contract.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s