Dezavantajele proiectului de lege privind promovarea demnității umane și toleranței față de diferențele de grup

lcProiectul de lege privind promovarea demnității umane și toleranței față de diferențele de grup, inițiat de deputatul Liviu Dragnea, dublează legislația antidiscriminare, făcând-o inoperabilă, lucru considerat de Centrul de Resurse Juridice (CRJ) și solicită Camerei Deputaților să nu îl voteze.

Astfel în cazul în care un politician va face afirmații discriminatorii cu privire la diferite grupuri vulnerabile la discriminare, iar un ONG va dori să facă plângere împotriva acestuia la CNCD, se va pune întrebarea dacă afirmațiile se încadrează sub OG 137/2000, legea cadru în vigoare în domeniul sancționării și combaterii discriminării, sau sub eventuala Lege Dragnea.

Reamintim că la moment constatarea discriminării se face de CNCD, într-un Consiliu director format din 9 persoane, aplicând, conform legii, procedurile și principiile specifice unui proces civil.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Politic, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s