Suspendarea diminuării pedepsei deţinuţilor care scriu cărţi în penitenciar

descărcareÎn Monitorul Oficial nr. 98/2016 a fost publicată Ordonanţa de urgenţă nr. 2/2016 care suspendă până la 1 septembrie 2016 diminuarea perioadei de detenţie pentru deţinuţii care scriu lucrări cu caracter ştiinţific în timpul executării pedepsei.

Astfel, lit. f) al art. 96 alin. (1) din Legea 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal se suspendă până la 1 septembrie 2016.

Emiterea OUG 2/2016 a fost cauzată de creşterea fără precedent, în special pe parcursul anilor 2014 şi 2015, a numărului lucrărilor ştiinţifice elaborate şi publicate de către persoanele condamnate aflate în executarea unei pedepse privative de liberate în penitenciar, tinzând spre un fenomen de mare amploare care nu mai poate fi controlat, îndepărtând prevederile legale de la dreptul lor legitim.

Suspendarea pe o perioadă limitată va permite stoparea fenomenului, dar va da posibilitatea instituţiilor competente să facă o analiză amănunţită a situaţiei.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Domeniul justitiei, Penitenciare, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s