Suspendare din funcţia de procuror ca urmare a trimiterii în judecată pentru săvârșirea unor infracțiuni

drLa 8 februarie 2016, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis ca Gligor Ioan Sabău, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, și Adriana Ardelean, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș, să fie suspendați din funcție ca urmare a trimiterii în judecată de către DNA pentru săvârșirea unor infracțiuni.

Gligor Ioan Sabău este acuzat de luare de mită, șantaj, favorizarea suspectului, instigare la abuz în serviciu și fals în declarații. Printre altele procurorul este acuzat şi că în perioada 2009 — 2012, a pretins și a primit diferite foloase necuvenite (lemne de foc, lemn de lucru, sume de bani, etc.), în valoare totală de aproape 37.000 lei, de la o persoană cu funcție de conducere din cadrul primăriei Beiuș (denunțător în cauză). În cazul procurorului Adriana Ardelean aceasta este acuzată de abuz în serviciu.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Judecatori - procurori - magistrati, Politic, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s