Restructurare la CFR Marfă

cfr_calatori_32107400Pentru a putea fi scoasă din nou la vânzare abia în 2017, statul pregăteşte o nouă restructurare la CFR Marfă, însă după un plan întocmit de o firmă de consultanţă.

Reamintim că la moment compania CFR Marfă se luptă să-şi achite facturile, iar vânzarea acesteia este cerută tot mai insistent de către Bruxelles, care în urmă cu trei ani a fost de acord cu o curăţare a companiei de datorii în valoare de 1,7 miliarde de lei în vederea privatizării.

Înainte de a vinde compania de stat, CFR Marfă trebuie restructurată şi adusă pe profit. Însă între timp problemele la CFR Marfă se adâncesc, şi pentru că nu era la zi cu plata taxei de utilizare a infrastructurii, CFR Infrastructură i-a blocat la finalul lunii trecute conturile.

CFR Marfă are aproape 6.400 de angajaţi, şi un parc de material rulant care este format din circa 34.000 de vagoane şi 900 locomotive.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Transporturi, Transporturi feroviare, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s