Producătorii nu vor mai plăti suprataxă pentru cantitatea de ambalaj nereciclată în 2015

imagesNoi discuţii privind taxa pe ambalaje. Producătorii nu vor mai achita suprataxă pentru cantitatea de ambalaj nereciclată în anul 2015, iar modalitatea de anulare va fi stabilită în perioada următoare.

Pentru 2015, să se facă o verificare la toate OTR-urile (n.r. organizaţii de transfer de responsabilitate) care au dat rectificativă şi pentru ce au dat să fie sancţionate. O să facem un nou sistem de reciclare. Sunt mai multe variante de lucru. E în discuţie inclusiv un mecanism prin care producătorii să plătească direct către AFM o taxă de mediu care să fie justă, cum se practică în alte state”, a spus Emil Dumitru, preşedinte ProAgro.

Astfel, primăriile ar putea prelua împreună cu firmele de reciclare borcanele, sticlele şi cartonul. În schimb producătorii ar urma să plătească o taxă direct către Fondul de Mediu.

Conform reprezentanţilor ProAgro, firmele care reciclează ambalajele în prezent şi care au raportat diferenţe cu privire la cantităţile procesate în 2015 vor fi controlate de autorităţi.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Taxe si impozite, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s