Ioniță: Păstrarea coerenței procesului decizional al UE28 – precondiție pentru o stabilitate pe termen lung a UE

MAESecretarul de stat pentru afaceri strategice, Daniel Ioniţă, a participat, în 8 februarie, la dezbaterea „Europa: viitor, leadership, separatism, coeziune, limitări. Quo Vadis?”, organizată la Bucureşti.

Cu acest prilej, secretarul de stat Daniel Ioniţă a susţinut o intervenție în care a subliniat provocările diverse şi complexe la care este supusă Uniunea Europeană, cu impact asupra coeziunii acesteia.

Considerăm că o Uniune mai puternică şi mai competitivă, capabilă să facă faţă unui context global dificil, este ţelul nostru comun. Din acest punct de vedere, evitarea scindărilor şi păstrarea unităţii şi coerenţei procesului decizional al UE28 sunt precondiţii pentru o stabilitate pe termen lung a Uniunii„, a arătat Daniel Ioniţă.

Totodată, a precizat că România este activ implicată în dezbaterile la nivel european referitoare la redactarea viitoarei Strategii Globale a UE de Politică Externă și Securitate (EUGS), acordând o atenţie deosebită vecinătăţii răsăritene și regiunii extinse a Mării Negre, întăririi cooperării EU-NATO și a legăturilor transatlantice, precum şi importanței menținerii politicii de extindere a UE.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Politic, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s