Dezbateri cu privire la alegerea primarilor în două tururi de scrutin

483359La dezbaterea organizată la Camera Deputaților cu privire la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, liderul deputaților PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat că Parlamentul și Guvernul sunt responsabile să identifice urgent cea mai bună soluție pentru deschiderea competiției electorale, astfel încât rezultatul să fie unul mai fidel raportat la voința cetățeanului.

„Alegerea primarilor în două tururi de scrutin asigură mai multă legitimitate, mai multă reprezentativitate și consolidează democrația românească. (…) Democrația constituțională se realizează doar aplicând voința majorității cetățenilor. O bună guvernare locală poate fi asigurată având la bază principiul majorității, întrucât suveranitatea nu poate fi emanația unei minorități”, a spus Nicolăescu.

În opinia liderului deputaților PNL, trecerea la două tururi de scrutin presupune completarea procesului electoral prin introducerea condiției obținerii a cel puțin unei majorități de 50% plus unu.

De asemenea, Nicolăescu a afirmat că Guvernul are o mare responsabilitate în organizarea votului prin corespondență în Diaspora.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Politic, Ştiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s