Guvernul ar putea adopta OUG privind plagiatele

Regulamentului privind procedura de evaluare a performanţelor profesionaleMinistrul Educației , Adrian Curaj, a participat, alături de ministrul Justiției, Raluca Prună, și ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, la o dezbatere având ca teme „Cărțile științifice în regimul penitenciar” și „Maladia plagiatului și anticorpii sistemului universitar”, la care au fost prezenți profesori universitari şi academicieni.

În cadrul întâlnirii, Adrian Curaj a declarat că legislația care va permite retragerea titlurilor de doctor dovedite ca fiind plagiate ar putea fi aprobată în ședință de guvern în cel mult două săptămâni.

Asta se va face numai prin ordonanță de urgență. Săptămâna viitoare va fi nota în Guvern și peste două săptămâni va fi ordonanța. Sunt modificările din Legea Educației care permit tot ciclul – de la responsabilitatea și semnătura rectorului. (…) Am corectat, demnitarii nu mai sunt tratați altfel. Deci, nu sunt povești, e realitate, e publicată modificarea. Demnitarii nu mai sunt diferiți, sunt oameni ca și noi„, a afirmat ministrul Educației.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Educatie, Politic, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s