Transpunerea în legislaţia naţională a Directivei UE privind produsele din tutun

Accizele-la-tutun-si-alcool-ajung-la-nivelul-prognozat-pentru-2012Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, termenul de transpunere în legislaţia naţională a Directivei 2014/40/UE privind fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor de tutun este data de 20 mai 2016.

Acest termen a fost stabilit în cadrul reuniunii Comitetului director din cadrul Comitetului interministerial pentru coordonarea politicilor şi acţiunilor aferente produselor din tutun şi produselor conexe.

Din 8 februarie, proiectul de Lege privind stabilirea condiţiilor pentru fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun şi a produselor conexe va fi transmis, spre avizare, tuturor instituţiilor implicate. Proiectul de act normativ va fi prezentat în şedinţa de Guvern din 17 februarie.

În comunicat se mai precizează că începând cu 8 februarie vor fi puse la dispoziţia reprezentanţilor industriei de profil informaţiile complete, necesare industriei de profil pentru conformarea producţiei, respectând prevederile directivei.

Ministerul Sănătăţii are convingerea că prevederile actului normativ vor veni în sprijinul reducerii prevalenţei consumului de tutun, fiind vizaţi, în special, adolescenţii şi tinerii.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Industrie, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s