Norme metodologice pentru gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020

noi-fonduri-pentru-plata-beneficiarilor-pos-7444Executivul a aprobat Normele metodologice de aplicare a O.U.G. nr. 40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020.

Normele vizează implementarea următoarelor programe operaţionale: Programul Operaţional Regional (POR), Programul Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT), Programul Operaţional Competitivitate (POC), Programul Operaţional Capital Uman (POCU), Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA), Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) şi Programul Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD).

Actul normativ stabileşte modul în care se face programarea bugetară a fondurilor europene şi a contribuţiei publice naţionale, detaliază fluxurile financiare, modul în care sumele aferente acestor proiecte trebuie să se reflecte în evidenţa contabilă proprie a beneficiarilor, precum şi condiţiile cumulative care trebuie îndeplinite de beneficiar pentru a putea solicita şi primi sumele aferente prefinanţării.

De asemenea, actul normativ prevede modul în care se face angajarea, lichidarea şi ordonanţarea cheltuielilor efectuate la nivelul programelor operaţionale, modul de derulare a proiectelor în parteneriat, precum şi fluxurile financiare aplicabile implementării proiectelor în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei, ai căror beneficiari sunt operatori economici cu capital de stat.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s