Legea antifumat a fost publicată în Monitorul Oficial

lcÎn Monitorul Oficial nr. 72 din 1 februarie 2016 a fost publicată Legea nr. 15 privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Legea antifumat va intra în vigoare peste 45 de zile, la 16 martie.

Săptămâna trecută, Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a votat legea referitoare la interzicerea fumatului în toate spaţiile publice închise cu 164 voturi „pentru” şi 20 „împotrivă”. Asfel fumatul este interzis total în cluburi, baruri, restaurante, în taxiuri, instituţii de învăţământ, spitale, precum şi la locurile de joacă pentru copii. Această prevedere legislativă se conţine în proiectul de  lege adoptat la 15 decembrie 2015.

Potrivit proiectului de lege, singurul loc unde se vor amenaja spaţii speciale pentru fumători este zona de tranzit din aeroport, și singurele spații publice închise unde se permite fumatul sunt penitenciarele de maximă siguranţă.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Industrie, Politic, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s