Proiect de lege privind Securitatea cibernetică a României

lcProiectul de lege privind Securitatea cibernetică a României a fost lansat, în dezbatere publică, pe site-ul Ministerului Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională.

Scopul principal al proiectului constă în stabilirea cadrului general de reglementare a activităților în domeniul securității cibernetice, cu asigurarea protejării drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor în spațiul cibernetic, dar şi atingerea unor obiective: crearea unei terminologii unitare în domeniul securității cibernetice; responsabilizarea deținătorilor de infrastructuri cibernetice; creșterea capabilității de reacție la incidente cibernetice și diminuarea impactului acestora; asigurarea unui cadru de cooperare la nivel național între instituțiile cu competențe în domeniu și mediul privat; stabilirea infrastructurilor cibernetice de interes național (ICIN).

Prevederile acestui proiect se referă la persoanele juridice care fac parte din categoriile autorităților și instituțiilor publice, deținătorii de infrastructuri cibernetice de interes național, deținătorii de infrastructuri cibernetice care prelucrează date cu caracter personal, furnizorii de rețele publice și servicii de comunicații electronice, furnizorii de servicii de găzduire internet și furnizorii de servicii de securitate cibernetică.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în IT si comunicatii, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s