Modificarea OUG privind libertatea de stabilire a prestatorilor de servicii şi libertatea de a furniza servicii în România

guvernGuvernul a aprobat modificarea O.U.G. nr. 49/2009 referitoare la cadrul general al libertăţii de stabilire a prestatorilor de servicii şi libertatea de a furniza servicii pe teritoriul României, pentru a corecta astfel o eroare materială care crea dificultăţi în constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor în cazul nerespectării reglementărilor în domeniu.

Modificarea constă în specificarea Agenţiei pentru Agenda Digitală a României ca instituţie abilitată să constate contravenţia şi să aplice sancţiuni în cazul nerespectării reglementărilor în vigoare referitoare la funcţionarea în condiţii optime a Punctului de contact unic electronic, care permite accesul total la informaţii şi oferă prestatorilor de servicii din ţară şi străinătate posibilitatea obţinerii on-line a autorizaţiilor necesare.

Actul normativ aprobat corectează totodată art. 28 alin. (4^1) care, în mod eronat, conţine prescurtarea greşită a Centrului Naţional „România Digitală”, unde în loc de CNRD este menţionat CNDR – o instituţie inexistentă, motiv pentru care constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute nu puteau fi făcute.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s