Întărirea protecției victimelor violenței domestice

Violence conjugaleLa Senat a fost depusă propunerea legislativă de modificare a Legii pentru prevenirea și combaterea violenței în familie – Legea 217/2003 – menită să întărească protecția victimelor violenței domestice.

Iniţiatorul propunerii legislative deputatul Remus Cernea propune elaborarea unui manual privind violența în familie, ca instrument de lucru adresat polițiștilor și care să ofere sprijin procurorilor pentru conducerea investigațiilor preliminare, dar și acces la informațiile necesare pentru victimele acestei infracțiuni.

De asemenea proiectul de act normativ prevede ca instanța va dispune și obligarea agresorului de a fi testat psihologic, de a urma consiliere psihologică, psihoterapie, de a se supune măsurilor de control decise de instanță sau de a urma efectuarea unui tratament ori a unor forme de îngrijire, în special în scopul dezintoxicării.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Ordine si liniste publica, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Întărirea protecției victimelor violenței domestice

  1. Dan zice:

    daca initiativa vine de la cernea este grav. asta este plecat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s