Fără autorizaţia ISU, cantinele şcolare ar putea fi închise

lcŞeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, Ion Burlui, a declarat că cantinele şcolare care nu au autorizaţie ISU riscă să fie închise întrucât sunt asimilate unităţilor de alimentaţie publică.

Burlui a mai precizat că cantinele şcolare ocazional sunt folosite pentru diverse întruniri sau festivităţi, astfel îşi schimbă caracterul de construcţie de învăţământ în unitate de alimentaţie publică, situaţie în care se impun regulile pentru sălile aglomerate. Pe motiv că aceste spaţii nu satisfac condiţiile de echipare cu instalaţii impuse de reglementările tehnice în vigoare pentru săli aglomerate, există posibilitatea de a le fi stopată activitatea.

Potrivit statisticilor în judeţul Suceava, există 1.067 de clădiri de învăţământ aflate în evidenţele ISJ, din care 784 nu intră sub incidenţa avizării sau autorizării la incendiu.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Politic, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s