OUG privind afilierea României la Asociația Internațională a Securității Sociale

lcLa 27 ianuarie 2016, Guvernul României a aprobat o ordonanță de urgență prin care România devine membru afiliat al Asociației Internaționale a Securității Sociale (ISSA). În prezent ISSA are peste 300 de organizații membre din 160 de țări, iar România și Slovacia au fost singurele state membre ale Uniunii Europene care nu făceau parte din această asociaţie.

Prin afilierea la ISSA, Casa Națională de Pensii Publice va avea acces la schimburi de informații și experiență cu privire la politicile din domeniul pensiilor publice și managementul organizației; publicații, studii, cercetări, ghiduri, îndrumare practice și rapoarte analitice în domeniu, informaţii specializate, inclusiv baze de date on-line privind sistemele de pensii publice.

În document este precizat faptul că cuantumul cotizației se va stabili anual de către ISSA, în funcție de numărul total de asigurați. Pentru anul 2016, cotizația reprezintă echivalentul în lei al sumei de cca 43.500 franci elvețieni, echivalentul în lei al cotizației se va aproba anual de către Guvern, iar plata se va face de către Casa Națională de Pensii Publice, din bugetul asigurărilor sociale de stat aprobat pentru anul respectiv.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Asigurari sociale, International, Pensii, Politic, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s