Noi termene pentru aprobarea bugetelor de venituri și cheltuieli ale operatorilor economici monitorizați

guvernGuvernul a luat o serie de măsuri în scopul întăririi disciplinei financiare a operatorilor economici la care statul sau unitățile administrativ-teritoriale sunt acționari unici ori majoritari sau dețin direct sau indirect o participație majoritară.

În acest sens, printr-o Ordonanță adoptată, se modifică și completează O.G. nr. 26/2013 privind întărirea disciplinei financiare la nivelul operatorilor economici la care statul sau unitățile administrativ-teritoriale sunt acționari unici ori majoritari sau dețin direct sau indirect o participație majoritară.

Actul normativ stabilește termenul de 45 de zile de la data intrării în vigoare a bugetului de stat pentru prezentarea bugetelor de venituri și cheltuieli, în vederea aprobării, organelor administrației publice centrale. Același termen, de 45 de zile de la data aprobării bugetelor locale ale comunelor, orașelor, municipiilor este menționat și pentru prezentarea bugetelor de venituri și cheltuieli ale operatorilor economici la care unitățile administrativ-teritoriale sunt acționari unici ori majoritari sau dețin direct sau indirect o participație majoritară.

Pentru reducerea termenului de aprobare, Ordonanța stabilește că bugetele de venituri și cheltuieli ale operatorilor economici care se încadrează în prevederile acestei legislații și au maximum 50 de angajați, vor fi aprobate prin ordin comun al miniștrilor finanțelor și muncii. În prezent, în această prevedere se încadrează 33 de operatori economici.

În ceea ce privește rectificarea bugetelor de venituri și cheltuieli, Ordonanța adoptată introduce prevederea potrivit căreia acestea se pot aproba până la 31 octombrie a anului curent.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s