Experiența companiilor românești referitoare la legislația comercială a UE

import-exportCamera de Comerț Bilaterală Româno-Ucraineană (CCBRU), împreună cu Ambasada Ucrainei, au organizat întâlnirea ambasadorului Ucrainei la București, Teofil Bauer, cu membrii, partenerii și reprezentanții mediului de afaceri din România. Tema reuniunii a fost „Promovarea oportunităților de colaborare economică și comercială cu Ucraina în contextul intrării în vigoare a zonei de comerț liber între Ucraina și UE”.

Ambasadorul Ucrainei la București, Teofil Bauer, a afirmat că experiența companiilor românești referitor la legislația comercială a Uniunii Europene este foarte importantă pentru firmele ucrainene, iar colaborarea economică va aduce beneficii reciproce.

Acordul de liber schimb încheiat între Kiev și UE a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016 și vizează întărirea dialogului politic dar și a schimburilor economice și comerciale între UE și Ucraina.

În calendarul pentru anul 2016, CCBRU are stabilit un forum regional de bună guvernare și cooperare transfrontalieră între România și Ucraina. Manifestarea se va defăşura în luna aprilie, cu participarea guvernatorilor regiunilor Odessa, Cernăuți, Vinnita, Ivano-Frankivsk, al prefecților județelor Tulcea, Galați, Iași, Suceava, Botoșani, Maramureș.

Potrivit datelor Ministerului Economiei, după primele 9 luni ale anului trecut, s-au consemnat niveluri semnificative ale deficitului balanței comerciale a României în relația cu Ucraina, – 178,4 milioane euro. Exporturile României au fost de 231,47 milioane euro, în scădere cu 53,6% în comparaţie cu perioada similară din 2014, iar importurile au înregistrat creşteri cu 21,7%, adică 409,83 milioane euro.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Agricultura, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s