Sancţiunile aplicate de Consiliulul Concurenţei în 2015 au totalizat peste 50 de milioane de euro

ccPreşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat că instituţia pe care o conduce a aplicat în anul 2015 amenzi în valoare de peste 50 de milioane de euro în 2015, cu 12% mai mult decât în 2014. Este cel mai mare număr de sancţiuni aplicate de Consiliulul Concurenţei într-un an.

Cele mai mari amenzi au fost aplicate pentru concurenţă neloială şi abuz de poziţie dominantă. Cea mai mare sancţiune a constituit 37 de milioane de euro aplicată anul trecut pentru Hidroelectrica, pe motiv că a încheiat contracte pe termen lung care au prejudiciat consumatorul.

Şi pe piaţa carburanţilor, au fost sancţionate cu 3,7 milioane de euro trei companii care comercializau la nivel angro carburanţi. Deoarece companiile şi-au recunoscut vina au beneficiat de o reducere a amenzii de 20%. Amenzi sub un milion de euro au fost aplicate pe piaţa procesării automate a corespondenţei, pe piaţa distribuţiei centralelor termice, precum şi mai multor companii din domeniul gazelor naturale.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s