Noile politici ale ICC care au scopul să sporească eficiența și transparența procedurilor de arbitraj

descărcare (16)Curtea Internațională de Arbitraj a Camerei Internaționale de Comerț a dat publicității cele două decizii importante care au scopul să sporească eficiența și transparența procedurilor de arbitraj ICC.

Astfel, începând cu data de 1 ianuarie 2016, noua politică se va aplica tuturor cazurilor înregistrate. ICC va publica pe website-ul Curții atât numele președintelui, numele și naționalitatea arbitrilor, dar și dacă numirea a fost făcută de către curte sau părți. Informaţiile vor fi publicate odată ce completul este constituit și actualizat, în cazul în care au survenit schimbări, fără însă a se menționa motivul.

Totodată, ICC a stabilit un set de reguli referitor la sancționarea arbitrilor în cazul în care vor exista întârzieri nejustificate în redactarea hotărârilor. Curtea menţionează că redactarea acestora se va face în termen de 3 luni de la ultima audiere de fond, sau mai târziu, în cazul în care se depun observații scrise. În situaţia în care hotărârea este redactată mai târziu, iar dacă Curtea nu consideră că întârzierea este justificată, onorariile arbitrilor pot fi reduse între 5% și 20%, sau chiar mai mult.

De asemenea, ca o măsură suplimentară, pentru a încuraja eficiența, noile reguli oferă ICC posibilitatea de a mări onorariile arbitrilor în cazul în care litigiul este rezolvat cu promptitudine.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Judecatori - procurori - magistrati, Organizare judiciara, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s