În 2015, 126 de polițiști au participat la misiuni de suport operativ în 12 state europene

politisti_politisti_2În anul 2015, Poliția Română a participat cu 126 de oameni, în misiuni de suport operativ ori misiuni internaționale organizate sub egida organizațiilor pentru securitate mondială, informează Inspectoratul General al Poliției Române.

Astfel, misiunile au fost realizate în Austria, Marea Britanie, Franța, Italia, Germania, Olanda, Suedia, Danemarca, Norvegia, Elveția, Bulgaria și Ungaria.

De asemenea, anul trecut, Poliția Română a participat la 8 misiuni de menținere a păcii pe 4 continente, cu 46 de polițiști.

Având în vedere temele esenţiale aflate pe agenda Consiliului UE pentru perioada 2014-2020, la nivelul Poliției Române au fost organizate mai multe activități circumscrise consultărilor privind Programul Stockholm, viitoarea Strategie de Securitate Internă a UE, implementarea ciclului de politici UE 2014-2017 în lupta criminalității internaționale organizate și grave.

Totodată, Poliția Română a participat la nivelul Consiliului UE, Comisiei Europene sau a Președinției Consiliului UE, în peste 80 de reuniuni ale celor mai importante grupuri de lucru: Consilii JAI, COREPER, COSI, CATS, LEWP, GENVAL, PROAPP, RAILPOL, AQUAPOL, AIRPOL, ATLAS etc.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Aparare nationala, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s