FP a suspendat o ofertă de achiziţionare de acţiuni de peste 300 mil. lei

ccCa urmare a „ajustărilor majore recente a preţurilor de pe piaţă de capital”, Fondul Proprietatea (FP) a suspendat procesul cu privire la derularea ofertei publice de achiziţionare a acţiunilor proprii în cadrul celui de-al 6-lea program de răscumpărare de titluri.

Astfel, FP a anunţat intenţia de a cumpăra 430 de milioane de acţiuni proprii, cu o valoare de piaţă de peste 300 de milioane de lei. De obicei, astfel de oferte presupun un preţ mai ridicat decât cel din piaţă.

Managerul Fondului Proprietatea, Greg Konieczny, a precizat că hotărârea a fost luată în contextul în care Fondul preferă să gestioneze cu atenţie lichidităţile de care dispune şi gradul de îndatorare şi consideră important să fie prezent în piaţă prin achiziţii zilnice în limita permisă.

La 28 ianuarie, FP va relua execuţia zilnică a programului de răscumpărare referitor la acţiunile listate pe Bursa de Valori Bucureşti şi GDR-urile listate pe London Stock Exchange.

În luna septembrie a anului trecut, Fondul Proprietatea a început cel de-al 6-lea program de răscumpărare de acţiuni, în cadrul căruia poate cumpăra circa 8% din titluri. Perioada maximă de derulare a acestui program de răscumpărare expiră la 15 noiembrie 2016.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Domeniul financiar - bancar, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s