Finalizarea investigaţiei pe piaţa farmaceutică şi comerţ

descărcarePentru acest an, Consiliul Concurenţei își propune să finalizeze investigaţiile lansate pe piaţa farmaceutică şi retailul alimentar, dar şi să transparentizeze comerţul cu carburanţi.

De asemenea se planifică și o serie de investigaţii sectoriale, care nu vizează amenzi, dar vin cu recomandări pentru buna funcţionare a pieţei.

În ceea ce priveşte legislaţia, cel mai dezbătut subiect anul trecut a fost Codul Silvic, iar pentru 2016 unul dintre subiecte va viza achiiţiile publice. Va avea loc și o dezbatere legată de Legea achiziţiilor publice în general și în special Legea 51 legată de utilităţile publice, ce are ca scop asigurarea acordării contractelor de utilităţi publice prin licitaţie. Concurenţa vrea să transparentizeze piaţa comerţului cu carburanţi.

Consiliul Concurenţei a aplicat anul trecut amenzi de 240,1 milioane lei (53 milioane euro), valoare mai mare cu 12% comparativ cu anul 2014, înregistrându-se tototdată şi o creştere a numărului de companii care au recunoscut că au încălcat legea.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Economie, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s