Discuţii despre experiența Poloniei în relația cu autoritățile norvegiene de protecție a copilului

descărcare (12)Conform unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a discutat cu Jan Dziedziczak, secretar de stat în cadrul Ministerului de Externe din Polonia, responsabil pentru polonezii din afara granițelor, despre experiența Poloniei în gestionarea cazurilor aflate în atenția autorităților norvegiene de protecție a copilului.

Astfel, Stoenescu a participat la cea de-a IX-a ediție a Forumului Europa-Ucraina, desfăşurat la Lodz, prilej cu care a subliniat că Europa viitorului trebuie să fie Europa diversității culturale și a garantării drepturilor pentru minorități.

Totodată, ministrul a precizat în cadrul discursului său că identitatea națională nu poate fi îngrădită teritorial, ci rămâne conectată la cei care păstrează viu sentimentul național, printr-un set de valori comune și respect față de tradiții și cultură.

De asemenea, Stoenescu a subliniat că recunoașterea, respectarea și promovarea multiculturalismului și interculturalismului constituie valori democratice esențiale care ar trebui îmbrățișate de fiecare stat care aspiră la un parcurs european.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în International, Politic, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s