Proiect de modificare a Normei privind asigurarea obligatorie RCA pentru prejudicii produse prin accidente rutiere

lcLa 22 ianuarie 2016, Autoritatea de Supraveghere Financiară a lansat în dezbatere publică proiectul de propuneri privind modificarea și completarea Normei nr. 23/2014 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule.

Prima propunere se referă la articolul 3 alineatul (1) litera a) care va avea umrătorul conţinut: „a) sunt autorizaţi pentru subscrierea riscurilor de răspundere civilă a vehiculelor;.”

Potrivit actului normativ la articolul 39 după alineatul (3) se va introduce un alineat nou, respectiv alineatul (4) cu următorul conţinut:
(4) Asigurătorul RCA are obligaţia de a efectua constatarea pagubelor în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data luării la cunoștință a producerii evenimentului;”.

Modificări sunt prevăzute şi la articolul 22 alineatul (1), care va avea următorul conţinut:
(1) Asigurătorii RCA au obligaţia de a asigura accesul potenţialilor clienţi la tarifele de primă practicate pe site-ul fiecărui asigurător RCA, la sediile/punctele de lucru ale acestuia, precum şi de a oferi toate informaţiile în legătură cu criteriile luate în calcul la stabilirea primei de asigurare.”

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Circulaţia pe drumurile publice, Politic, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s