Sectoarele de activitate în care este concentrată cea mai mare parte din forța de muncă

irigatii-pe-camp-285x19048% din forța de muncă din România este concentrată în zece sectoare de activitate, și peste 50% din cifra de afaceri realizată de întreaga piață.

În ultima perioadă sectoarele din care au migrat o importantă parte ale forței de muncă au fost industria prelucrătoare, agricultura, construcțiile și învățământul. Pe de altă parte transferul de forță de muncă s-a făcut către zona antreprenorială, în special către comerț.

Potrivit studiului, în România activează aproape 200.000 de companii mici și mijlocii care își bazează activitatea pe un concept de afaceri cu o valoare adăugată mică – cumpără de la producători și vând către alte companii, spre deosebire de o abordare bazată pe producție sau cercetare – domenii care presupun însă un necesar de capital mult mai mare, respectiv de o calificare înaltă.

Comerțul cu amănuntul, cu excepția autovehiculelor și motocicletelor este sectorul care angajează aproape jumătate din forță de muncă din România, urmat de comerțul cu ridicata cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete, transporturile terestre și transporturile prin conducte, construcțiile de clădiri, industria alimentară, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor și semiremorcilor, activități de investigații și protecție, lucrări speciale de construcții, restaurante și alte activități de servicii de alimentație.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Economie, Ştiri și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s