Dacian Cioloş: România este capabilă să protejeze frontierele Europei

guvernul-ciolos-taie-din-pensiile-speciale-ale-militarilor-si-politistilor-18522936Aflat într-o vizită oficială la Paris, premierul Dacian Cioloș a afirmat că România îndeplinește de mai mulți ani condițiile de aderare la spațiul Schengen, iar dacă până în prezent nu s-a luat o hotărâre în acest sens motivul ține de considerente politice, legate de nivelul ridicat de corupție care exista în țară.

Cu privire la criza migrației, Cioloș a explicat că în toamna anului 2015 România și-a exprimat opoziția față de mecanismul de repartizare a refugiaților pe baza unor cote obligatorii, însă acest lucru nu împiedică țara noastră să rămână atașată de proiectul european. ‘Pur și simplu noi considerăm că acest sistem de repartizare nu constituie un răspuns la problema refugiaților. Dar noi vrem totuși să participăm la căutarea unei soluții’, a precizat premierul.

De asemenea, premierul român a recunoscut că vrea ca în timpul mandatului său, care va dura până la viitoarele alegeri legislative de la sfârşitul acestui an, să atragă mai mulți investitori francezi în România. Acesta a subliniat că sunt oportunități în mai multe sectoare, îndeosebi în energie și industria agro-alimentară.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Politic, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s