Alocarea banilor pentru reţeaua de ataşaţi agricoli

lcMinistrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat că România va avea primul atașat agricol în Iordania până la finele lunii martie, suma totală alocată pentru cei 10 -11 atașați agricoli fiind estimată la 500.000 de euro.

Astfel în cadrul noii organigrame va fi un servicu de comerț exterior și promovare iar atașații agricoli vor intra în cadrul acestui serviciu doar după ce vor trece de examene extrem de corecte și nu va fi nimeni admis fără sa răspundă corespunzător chestionarului din examen.

În ceea ce privește costurile, șeful de la Agricultură a subliniat că nu vor fi foarte mari, suma estimată pentru toți atașații fiind în jur de 500.000 de euro pe an, respectiv 40.000 de euro pe atașat.

Reamintim că o primă variantă cu țările unde vor ajunge atașații agricoli a fost anunțată în luna decembrie și era vorba de Spania, Germania, Turcia, SUA, China, Rusia, Republica Moldova, Iordania, Egipt și Israel.

Trimiterea atașaților agricoli în anumite țări are ca scop creșterea exporturilor de produse agroalimentare românești și promovarea acestora pe noi piețe.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Agricultura, Economie, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s