România este pe locul 3 în UE în ceea ce priveşte volumul lucrărilor de construcţii

downloadPotrivit datelor oferite de Oficiul European de Statistică (Eurostat), România a înregistrat, în noiembrie, o creştere al lucrărilor de construcţii din Uniunea Europeană, comparativ cu perioada similară din 2014. La un nivel cu România se află Slovacia, Suedia.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, la nivelul Uniunii Europene, în noiembrie cu 1,9%, iar în zona euro s-a înregistrat un avans de 2,1%.

La nivelul statelor membre, cele mai mari creşteri al lucrărilor de construcţii s-au înregistrat în Slovacia (16,9%), Suedia (10,7%), România (6,8%) şi Slovenia (6,1%), iar cel mai semnificativ declin în Portugalia (minus 4,5%) şi Polonia (minus 1,9%).

Pe de altă parte cea mai mare scădere, în rândul statelor membre, s-a înregistrat în Slovenia (minus 5,2%), Portugalia (minus 2,2%) și Suedia (minus 1,9%), singurele creșterile fiind raportate în Ungaria și Slovacia (ambele cu 8,4%), Olanda (2,1%), Marea Britanie (1,7%), Cehia (1,1%), România și Spania (ambele cu 0,8%).

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Statistica si recensamant, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s